tiistai 6. syyskuuta 2016

BLASER ES 63 3/5 pikajalat ja optiikka

Vanhempien yhdistelmäaseiden pikajalat ovat pääsääntöisesti joko hakajalat tai kääntöjalat. Tässä aseessa on Blaserin omat kääntöjalat. Kiikaritähtäin on nopea ja helppo asentaa paikoilleen. Kiikaritähtäimen kiskoon on kiinnitetty etu- ja takapalat. Etupala asetetaan piipun tähtäinkiskon päällä olevaan koloon poikittain ja kiikaritähtäimen perää käännetään siten, että takapala saadaan omalle paikalleen.


Blaser-Schwenkmontage
Takapala asennetaan monoblokin päällä olevaan lohenpyrstökiskoon. Takapalassa on kierrettävä kiekkomainen kiristin, jota kääntämällä saa tähtäinoptiikan kiristettyä tiukasti paikoilleen. 


Takapala
Toiset mukana tulleet kääntöjalat on valmistettu alumiinista ja ne soveltuvat kiskottomiin kiikaritähtäimiin. Tässä kääntöjalkamallissa takakiinnitys tapahtuu salpakiinnitteisenä. Painattaessa kääntöjalat paikoilleen takapalan salpa naksahtaa ja lukitsee kääntöjalan aseen lohenpyrstökiskoon. Jousellista salpaa painamalla kääntöjalka vapautuu irrottamista varten.


Alumiiniset kääntöjalat
Aseen mukana tuli vanha kiskollinen Swarovskin kiinteällä suurennoksella oleva teräsrunkoinen tähtäinkiikari. Suurennos tähtäimessä on 6x42 nelosristikolla. Hiusristikon sivulla ja alla olevat tolpat on paksunnettu. Tähtäimen keskellä oleva hiusristikko on nykyaikaisiin tähtäimiin verrattuna ahdas. Tähtäin on hyväkuntoinen ja soveltuu mainiosti valoisan aikana tapahtuvaan metsästykseen.


4A-ristikko
Seuraavassa osiossa siirrymme ampumaradalle.


Teksti ja kuvat PO