keskiviikko 10. elokuuta 2016

RAKENNUSPROJEKTI 5/5: Hva 1600 yhteenveto.

Merkittävimmät muutostyöt kivääriin olivat uusi tukki ja piippu, niin hinnaltaan, käytännöllisyydeltään, kuin myös esteettisyydeltään. Kivääriprojektini kesti 2014 joulukuusta 2016 maaliskuuhun, eli 1 v ja 3 kk.
Hva Peurala & Immonen

Valmiille kiväärille kertyi hintaa seuraavista toimenpiteistä: Kivääri 275€, tukki 600€, uusi piippu 490€, tukin muutostyöt ja laukaisun säätäminen 310€, sekä kiikaritähtäimen jalustat 89€. Kaikki yhteensä 1764€. 

Työtilaukseen kannattaa määritellä mahdollisimman tarkasti mitä haluaa, vaikka sitten liikaa kuin liian vähän. Vaikka kuinka tarkasti määrittelisi, niin siitä huolimatta tilatussa tuotteessa saattaa olla jokin asesepän oma lisäys. Syy lisäykseen saattaa toki olla tekninen välttämättömyys tuotteen toimivuuden takia. 

Toivoisin asesepiltä rehellisyyttä aikataulujen suhteen - mikäli aikatauluja sovitaan. Asiakkaalle tulisi kertoa realistinen aikataulu. Varsinkin jos asesepällä on paljon työruuhkaa. Hyvänä esimerkkinä asemestari Kari Laurila, joka ilmoitti suoraan, ettei mielellään ota töitä ennen kuin aiempi ruuhka on purettu ja kesälomat pidetty.

Alun perin olin ajatellut jakavani plussat ja miinukset projektiin osallistujien kesken, mutta päätin siitä kuitenkin luopua. Jokainen teetetty työ on omanlaisensa, eikä yhdestä negatiivisesta palautteesta voi tehdä yleistyksiä.


Hva & Swarovski Z3 4-12x50

Kivääriprojektini ei ole vielä täysin valmis. Jossain vaiheessa vaihdatan kivääriin uuden laukaisukoneiston. Uuden laukaisukoneiston myötä saisi kivääristä irti vielä hivenen enemmän. Aiheesta lisää myöhemmin.


Teksti ja kuvat PO